Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 15:08 - Срещу думата цинизъм в речника трябва да седи определенито за лекар!
Автор: wasteland Категория: Политика   
Прочетен: 2108 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 06.01.2011 15:10


Тъкмо след случая в ГО си казах, че няма накъде да паднем повече като нация, не мина много време и успях да се разубедя.
Случаят "Гергана" и скандалът "Маджунов".
Първо - свързани ли са двата случая - този в ГО и този в ИСУЛ ? Абсолютно да!
И що за цинизъм в тая държава, за да се налага Цветанов да се извинява на "лекарите" да оставят деца да си умират... Дали Маджунов и в мислите си е бил толкова циничен, като в действията си ?
Никой не обвинява лекарите заради циничните им приказки... Проблема е, че цинизма е в действията им. А  и те са далеч от д-р Хаус, за да си позволяват дори такива приказки.
Щото категорично заявявам, че ако чуя или видя подобно отношение от "доктор" и той не се казва Хаус към мой близък - слагам го него на масата и почвам аз да го оперирам...
Цинизма стига дотам, че всички надали неистов вой по всички медии след разгласените разговори, от които по абсолютно недвусмислен начин става ясно, че едни идиоти са оставили бебе да умре, сега просто мълчат. Защото сега няма срс-та с които да се оправдаят.
Защото от вадене на сливици се умира единствено в Третия свят... Е - и в България явно.
Далеч съм от мисълта, че всички останали сме безгрешнии лоялни граждани, но това не е причина да не отправяме критики и да не изразяваме отношение към даден проблем.
Щом лекарите сами не могат да се изчистят от мършата - не само наше право, но и задължение е да вземем нещата в наши ръце.
В тоя смисъл ще се постарая да не забравя и аз и да чакам становището на разните му комисии и не само него, а и реална присъда с ефективно наказание.
Защото и досега е имало случаи на наказани лекари, ама не е справедливо за подобни на този случаяй да се постановява глоба като присъда...
Докато лекарите са единствените в цялата държава, предварително амнистирани за престъпления - нищо няма да се промени.
Освен това - лекарска грешка е едно - наистина се случват такива неща, и ще е глупаво заради една грешка да се прекрати кариерата, на който и да е лекар, но когато грешките зачестят, а и както в този случай - грешката е повече престъпление - главно с постоперативния период на пълна незаинтерисованост - тогава вече наказанията трябва да са максимално строги.
Закона ако трябва да се промени щом лекарите сами не могат да станат по-съвестни и да се изчистят от боклуците сред тях.
Независими експерти да се търсят. Ако трябва експертизите да се правят от чужди лекари, но нещо да се направи реално. Дори и Маджунов да влезе в затвора - не е реално да се очаква всеки подобен случай да получава такова медийно внимание, защото накрая и на това ще претръпнем и няма да се трогваме... Както повечето мой сънародници...
Затова мерките трябва да са законодателни и изпълнителни, а не пожелателни.
Фен съм на справедливия процес, но ако такъв няма - бих се прежалил и бих раздал сам правосъдие - върху лекарят, съдията, адвоката и всички останали защитници на такъв "лекар" като Маджунов...





Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Така е, но и ние ли трябва да ставаме ...
10.01.2011 20:50
Така е, но и ние ли трябва да ставаме съдисти като тях за да има възмездие.
цитирай
2. djgator - !!
11.01.2011 21:28
Поздрави за доблестната позиция!
цитирай
3. liliyanaandreeva - ДОКТРИНЕР = перфиден циник
21.01.2011 11:35
ДОКТРНА = интровертида кауза
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wasteland
Категория: Политика
Прочетен: 103218
Постинги: 17
Коментари: 96
Гласове: 146
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031